Kenmerken

Studielast

De bachelor Fysiotherapie heeft een totale studielast van 180 studiepunten. Eén studiepunt komt overeen met 28 studiebelastingsuren.

Het opleidingsprogramma van de bachelor is opgebouwd uit twaalf 10-weekse onderwijsperioden van ieder 15 studiepunten (ECTs).

In het eerste en tweede jaar heb je gemiddeld drie dagen per week contactonderwijs, aangevuld met 4 dagen klinische stage per periode, met uitzondering van de eerste periode van het eerste jaar waarbij het 2 dagen zijn.

In het derde studiejaar zijn er twee voltijds klinische stages van 10 weken.
Het derde jaar sluit je af met een bachelor scriptie.

STUDIEMATERIAAL

Het studiemateriaal (leerboeken, e-learning) is in het Engels. Voor aanvang van het studiejaar ontvang je een boekenlijst met studieboeken die met korting zijn te bestellen bij de studystore.nl.

TAAL

Het onderwijs is in het Nederlands en/of Engels. Stages in Nederland zijn in het Nederlands, in het buitenland in het Engels. Schriftelijke toetsen worden in het Engels afgenomen, mondelinge toetsen zijn in het Nederlands of Engels.

DUUR

  • De bachelor Fysiotherapie duurt 3 jaar.
  • De master Fysiotherapie duurt 1 jaar.

Na 3 jaar bachelor en 1 jaar master wordt het diploma MSc Fysiotherapie verkregen waarmee je ook een BIG-registratie kunt aanvragen. (Een BIG-registratie is wettelijk verplicht om als fysiotherapeut aan de slag te gaan.)