Toelatingseisen

Het ingangsniveau voor de universitaire opleiding fysiotherapie is een VWO diploma met het afstudeerprofiel Natuur en Gezondheid of Natuur en Techniek aangevuld met biologie.

Aan de toelating gaat een matchingsgesprek vooraf. Zo kun je samen met de opleiding ontdekken of de universitaire opleiding fysiotherapie bij jou past. 

Voor studiejaar 2017-2018 hebben wij slechts plek voor 60 studenten. Dus zorg dat je er snel bij bent!

Toelating met afwijkende diploma's / ontbrekende vakken

Indien je niet over het juiste diploma en vakkenpakket / profiel beschikt, en daarmee dus niet voldoet aan de vooropleidingseisen, dien je aanvullende examens af te leggen. Deze aanvullende examens worden georganiseerd door de CCVX. Met uitzondering van Wiskunde zijn deze examens in het Nederlands. Het Wiskunde-examen kan zowel in het Engels als in het Nederlands worden afgelegd.

Toelating kandidaten decentrale selectie

Doe je mee aan de decentrale selectie van de opleiding geneeskunde en wil je de universitaire opleiding fysiotherapie als je tweede keus opgeven? Dat kan en mag. Inschrijven kan tot 31 Augustus. Schrijf je in via de website en geef aan dat je meedoet met de decentrale selectie van de opleiding geneeskunde. Zodra je de Matchingdag hebt bezocht en op basis van de toelatingscriteria en de wederzijdse matching toelaatbaar bent, ben je zeker van je plaats bij de universitaire opleiding fysiotherapie, mits er geen overschrijving is.