Home Actueel Nieuws

Kwaliteit & fake news
22 januari 2019

Bij het maken van een goede en verantwoorde studiekeuze, en daarmee een beroep voor de toekomst, is het belangrijk om een goed vergelijk te kunnen maken. Je hierbij niet laten meeslepen door slim ingezette marketingcampagnes is af en toe behoorlijk lastig.

Graag bieden wij een leidraad die kan helpen bij het vergelijken van opleidingen en opleidingsinstituten. Dit doen wij met het oog op correctheid, kwaliteit en excellentie die wij vinden dat een opleiding zou moeten bieden.

Lees verder
Minister Bruins legt werkbezoek af aan universiteit voor fysiotherapie
08 januari 2019

Maandag 7 januari jl. mochten wij minister Bruins ontvangen op onze Campus in Amersfoort. Een mooie gelegenheid om de positie van de fysiotherapeut in het veranderende zorglandschap en de mogelijkheid omtrent financiering van onderwijs en onderzoek met hem te bespreken.

Lees verder
Liesbeth Westerik presenteert poster op De Dag van De Fysiotherapeut
03 december 2018

Op 8 december aanstaande vindt wederom het KNGF congres De Dag van De Fysiotherapeut plaats. Op het wetenschapsplein worden verschillende posters geselecteerd.

Lees verder
Hank Hallegraeff presenteert poster op Internationaal congres
19 november 2018

Op 15 en 16 November 2018 heeft in het Universitair Medisch Centrum Groningen het jaarlijks congres plaatsgevonden van “The Society of Back Pain Research”: Understanding The Mechanisms Of Back Pain: Work, Rest And Play’.

Lees verder
Wendy Scholten-Peeters en Emiel van Trijffel medeauteurs op publicatie Prof. dr. Rob Oostendorp
12 november 2018

Het betreft een onderzoek van gegevens uit systematische registraties ("Routinely Collected Data") over de periode 1996-2011 bij 810 patiënten na een whiplashletsel. Aan de hand van opgestelde kwaliteitsindicatoren werd gevonden dat de kwaliteit van de fysiotherapeutische zorg en het klinisch redeneren bij deze patiënten significant was verbeterd en voldeed aan vooraf opgestelde criteria.

Lees verder
Concurrent validity and inter-rater reliability of a new smartphone application to assess 3D active cervical range of motion in patients with neck pain
04 september 2018
Wat is de concurrente validiteit en interbeoordelaarsbetrouwbaarheid van een nieuw ontwikkelde iPhone-applicatie om de 3D actieve range of motion van de nek te meten bij patiënten met aspecifieke nekpijn?
Lees verder
Performance- en krachttesten in de praktijk.
28 augustus 2018

In de sportfysiotherapeutische praktijk wordt de niet-aangedane zijde veelvuldig gebruikt als referentie voor de aangedane zijde. Onder andere op basis van de Limb Symmetry Index worden beslissingen over terugkeer naar sport genomen. Maar kan de niet-aangedane zijde wel als referentie gebruikt worden?

Lees verder
Roel Wingbermühle presenteert op MEMTAB2018
25 juni 2018

Tijdens het internationale MEMTAB2018 symposium voor onderzoekers en behandelaars op het terrein van medische diagnostiek, prognostiek en evaluatie, presenteert Roel Wingbermühle een poster over een systematische review naar klinische predictiemodellen voor herstel van nekpijn in de eerste lijn.

Lees verder
Fietstocht Noordkaap-Amersfoort is van start!
08 juni 2018

De loodzware fietstocht van Noordkaap naar Amersfoort is op 2 juni van start gegaan. Een serieus zware opgave van 3.600 km om te volbrengen. 

Lees verder
Pauline Arnold promoveert op spierzwakte en vertraging van bewegen bij ouderen
20 maart 2018

Met trots mogen wij mededelen dat Pauline Arnold, opleidingshoofd van onze masteropleiding Fysiotherapie in de Geriatrie, aan de Vrije Universiteit Brussel is gepromoveerd op een studie naar spierzwakte en vertraging van bewegen bij ouderen.

Lees verder
Van Noordkaap naar Amersfoort: een loodzware fietstocht voor het goede doel!
15 maart 2018

Stichting Geef om Kinderen helpen kinderen in hun ontwikkeling. Uiteraard daar waar die extra hulp ook nodig is. Geef om Kinderen heeft gekozen om de inzet te wijden aan kinderen met een aangeboren hartafwijking, kinderen die lijden aan een stofwisselingsziekte en kinderen die lijden aan kanker. Het behoeft geen uitleg dat deze kinderen hulp kunnen gebruiken in hun ontwikkeling.

Lees verder
WO BSc Physiotherapy verkozen tot topopleiding 2018!
21 november 2017

De WO Bachelor (BSc) Physiotherapy verkozen tot topopleiding 2018! Met trots kunnen we melden dat de Bachelor Physiotherapy van de SOMT University of Physiotherapy wederom het predicaat topopleiding heeft gekregen!

Lees verder
Visie op manuele therapie door Martijn Stenneberg
29 juni 2017
Martijn Stenneberg, opleidingshoofd van onze opleiding Manuele Therapie, vertelt in een kort interview over zijn persoonlijke visie op de opleiding en het vakgebied. Wat betekent het behalen van het diploma, hoe ziet de typische student manuele therapie er uit en meer.
Lees verder
Visie op bekkenfysiotherapie door Beppie Hylkema
09 juni 2017
Beppie Hylkema, opleidingshoofd van onze opleiding Bekkenfysiotherapie, vertelt in een kort interview over haar persoonlijke visie op de opleiding en het vakgebied. Wat betekent het behalen van het diploma, hoe ziet de typische student bekkenfysiotherapie
Lees verder
Visie op Fysiotherapie in de Geriatrie door Pauline Arnold
30 mei 2017
Pauline Arnold, opleidingshoofd van onze opleiding Fysiotherapie in de Geriatrie, vertelt in een kort interview over deze masteropleiding en het vakgebied. Wat is de toegevoegde waarde van het diploma, wat maakt de opleiding uniek en waarom zou jij je moeten inschrijven voor de opleiding.
Lees verder
Visie op Sportfysiotherapie door Inne Aerts
18 mei 2017
Inne Aerts, opleidingshoofd van onze opleiding Sportfysiotherapie, vertelt in een kort interview over deze masteropleiding en het vakgebied. Wat is de toegevoegde waarde van het diploma, wat maakt de opleiding uniek, hoe ziet de typische student sportfysiotherapie eruit en meer.
Lees verder
Geslaagd bezoek minister Bussemaker aan SOMT University Campus
14 januari 2016
Op 11 januari 2016 heeft minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een bezoek gebracht aan de eerste universitaire opleiding Fysiotherapie in Nederland. Wij kunnen terugkijken op een geslaagde en interessante middag voor beide partijen.
Lees verder