Home Actueel Nieuws

Een ander leven na de master
09 oktober 2018

Een master diploma geeft veel fysiotherapeuten een nieuwe wending aan hun professionele loopbaan, blijkt uit een rondgang langs zes alumni. "Het maakt je minder afhankelijk en meer onderscheidend."

Lees verder
Concurrent validity and inter-rater reliability of a new smartphone application to assess 3D active cervical range of motion in patients with neck pain
04 september 2018
Wat is de concurrente validiteit en interbeoordelaarsbetrouwbaarheid van een nieuw ontwikkelde iPhone-applicatie om de 3D actieve range of motion van de nek te meten bij patiënten met aspecifieke nekpijn?
Lees verder
Performance- en krachttesten in de praktijk.
28 augustus 2018

In de sportfysiotherapeutische praktijk wordt de niet-aangedane zijde veelvuldig gebruikt als referentie voor de aangedane zijde. Onder andere op basis van de Limb Symmetry Index worden beslissingen over terugkeer naar sport genomen. Maar kan de niet-aangedane zijde wel als referentie gebruikt worden?

Lees verder
Studenttevredenheid hoger dan landelijk gemiddelde
10 juli 2018

Net als vorig jaar is de tevredenheid van de studenten van SOMT University of Physiotherapy over hun opleiding in studiejaar 2017-2018 over de gehele breedte substantieel hoger dan het landelijk gemiddelde. Liefst 80,1% van de studenten is (zeer) tevreden over hun opleiding. Dit blijkt uit de gepubliceerde resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE), editie 2018.

Lees verder
Trots op de uitkomst van onze nascholingsevaluaties!
05 juli 2018

Ook voor onze nascholing vinden wij het erg belangrijk juiste en relevante cursussen aan te bieden. Het is dus erg van belang hoe onze cursisten ons beoordelen. 

Lees verder
Roel Wingbermühle presenteert op MEMTAB2018
25 juni 2018

Tijdens het internationale MEMTAB2018 symposium voor onderzoekers en behandelaars op het terrein van medische diagnostiek, prognostiek en evaluatie, presenteert Roel Wingbermühle een poster over een systematische review naar klinische predictiemodellen voor herstel van nekpijn in de eerste lijn.

Lees verder
Fietstocht Noordkaap-Amersfoort is van start!
08 juni 2018

De loodzware fietstocht van Noordkaap naar Amersfoort is op 2 juni van start gegaan. Een serieus zware opgave van 3.600 km om te volbrengen. 

Lees verder
Pauline Arnold promoveert op spierzwakte en vertraging van bewegen bij ouderen
20 maart 2018

Met trots mogen wij mededelen dat Pauline Arnold, opleidingshoofd van onze masteropleiding Fysiotherapie in de Geriatrie, aan de Vrije Universiteit Brussel is gepromoveerd op een studie naar spierzwakte en vertraging van bewegen bij ouderen.

Lees verder
Van Noordkaap naar Amersfoort: een loodzware fietstocht voor het goede doel!
15 maart 2018

Stichting Geef om Kinderen helpen kinderen in hun ontwikkeling. Uiteraard daar waar die extra hulp ook nodig is. Geef om Kinderen heeft gekozen om de inzet te wijden aan kinderen met een aangeboren hartafwijking, kinderen die lijden aan een stofwisselingsziekte en kinderen die lijden aan kanker. Het behoeft geen uitleg dat deze kinderen hulp kunnen gebruiken in hun ontwikkeling.

Lees verder
WO BSc Physiotherapy verkozen tot topopleiding 2018!
21 november 2017

De WO Bachelor (BSc) Physiotherapy verkozen tot topopleiding 2018! Met trots kunnen we melden dat de Bachelor Physiotherapy van de SOMT University of Physiotherapy wederom het predicaat topopleiding heeft gekregen!

Lees verder
Visie op manuele therapie door Martijn Stenneberg
29 juni 2017
Martijn Stenneberg, opleidingshoofd van onze opleiding Manuele Therapie, vertelt in een kort interview over zijn persoonlijke visie op de opleiding en het vakgebied. Wat betekent het behalen van het diploma, hoe ziet de typische student manuele therapie er uit en meer.
Lees verder
Visie op bekkenfysiotherapie door Beppie Hylkema
09 juni 2017
Beppie Hylkema, opleidingshoofd van onze opleiding Bekkenfysiotherapie, vertelt in een kort interview over haar persoonlijke visie op de opleiding en het vakgebied. Wat betekent het behalen van het diploma, hoe ziet de typische student bekkenfysiotherapie
Lees verder
Visie op Fysiotherapie in de Geriatrie door Pauline Arnold
30 mei 2017
Pauline Arnold, opleidingshoofd van onze opleiding Fysiotherapie in de Geriatrie, vertelt in een kort interview over deze masteropleiding en het vakgebied. Wat is de toegevoegde waarde van het diploma, wat maakt de opleiding uniek en waarom zou jij je moeten inschrijven voor de opleiding.
Lees verder
Visie op Sportfysiotherapie door Inne Aerts
18 mei 2017
Inne Aerts, opleidingshoofd van onze opleiding Sportfysiotherapie, vertelt in een kort interview over deze masteropleiding en het vakgebied. Wat is de toegevoegde waarde van het diploma, wat maakt de opleiding uniek, hoe ziet de typische student sportfysiotherapie eruit en meer.
Lees verder
Geslaagd bezoek minister Bussemaker aan SOMT University Campus
14 januari 2016
Op 11 januari 2016 heeft minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een bezoek gebracht aan de eerste universitaire opleiding Fysiotherapie in Nederland. Wij kunnen terugkijken op een geslaagde en interessante middag voor beide partijen.
Lees verder