Home Nieuws Nieuws

Ontvangst NTRO-keurmerk
07 juni 2019
Ook dit jaar bezit SOMT University of Physiotherapy weer het NRTO-keurmerk. Deze erkenning is voor ons belangrijk, omdat het een onafhankelijk keurmerk is dat staat voor kwaliteit en professionaliteit in de private opleidingenmarkt. 
Lees verder
Visie op de master Musculoskeletale Echografie voor fysiotherapeuten door Edwin Duijn
06 juni 2019
Edwin Duijn, opleidingshoofd van onze opleiding master in de Musculoskeletale Echografie voor fysiotherapeuten, vertelt in een kort interview over zijn persoonlijke visie op de opleiding en het vakgebied.
Lees verder
Docenten publiceren onderzoek cervicale radiculopathie in FysioPraxis
03 juni 2019
Over het beloop van cervicale radiculopathie is in de literatuur weinig bekend. Tot op heden zijn er nog geen prognostische modellen beschreven die gericht zijn op de langetermijnuitkomst van conservatief behandelde patiënten. Daarom is het doel van deze studie om het klinisch beloop te beschrijven en prognostische modellen te ontwikkelen voor de lange termijnprognose en conservatief behandelde patiënten met een cervicale radiculopathie.
Lees verder
Deelnemers Utrecht Marathon lopen verkeerd, student van SOMT loopt als enige wél goed
16 mei 2019
Onze bachelorstudent Jeroen Bakker was afgelopen zaterdag de enige die wel de goede route heeft gelopen van de 10,5 km tijdens de marathon van Utrecht. Bijna tweeduizend anderen liepen een verkeerd parcours. Tijd voor een klein interview:
Lees verder
Directeur Willy Smeets vertelt in OnderNamen over nieuwe campus
19 april 2019
De komende jaren moet er een nieuwe campus bij SOMT University of Physiotherapy verrijzen: Centre of Excellence Human Movement, waar onderwijs, onderzoek en behandelkliniek samenkomen. OnderNamen interviewde onze directeur Willy Smeets over deze bijzondere ontwikkeling. Begin dit jaar nog bracht minister Bruno Bruins (zorg)  een werkbezoek  aan SOMT in De Hoef-West.
Lees verder
Pauline Arnold geïnterviewd over de meerwaarde van een Master Fysiotherapie in de Geriatrie
09 april 2019
Opleidingshoofd Pauline Arnold is geïnterviewd door het Nederlands Tijdschrift voor Geriatriefysiotherapie. In het artikel vertelt Pauline wat de meerwaarde is van een Master Fysiotherapie in de Geriatrie in het werkveld.
Lees verder
Kwaliteitszegel TOP opleiding voor twee van onze masters
21 maart 2019
Met trots kunnen wij melden dat maar liefst twee van onze masteropleidingen als excellent zijn beoordeeld door de Keuzegids en het kwaliteitszegel Topopleiding 2019 toegekend hebben gekregen.
Lees verder
Bekkenfysiotherapie goes Tanzania
21 maart 2019
In maart 2019 zijn medewerkers van SOMT University of Physiotherapy afgereisd naar Tanzania om daar les te geven aan Tanzaniaanse collega's fysiotherapie. 
Lees verder
Aansluiting met Geneeskunde voor bachelor Fysiotherapie
13 maart 2019
Vanaf dit jaar is binnen de bachelor Fysiotherapie mogelijk om extra modules te volgen en op deze manier betere aansluiting te krijgen met de MSc Geneeskunde.
Lees verder
Kwaliteit & fake news
22 januari 2019
Bij het maken van een goede en verantwoorde studiekeuze, en daarmee een beroep voor de toekomst, is het belangrijk om een goed vergelijk te kunnen maken. Je hierbij niet laten meeslepen door slim ingezette marketingcampagnes is af en toe behoorlijk lastig. Graag bieden wij een leidraad die kan helpen bij het vergelijken van opleidingen en opleidingsinstituten. Dit doen wij met het oog op correctheid, kwaliteit en excellentie die wij vinden dat een opleiding zou moeten bieden.
Lees verder
Master-eis voor alle Manueel Therapeuten in zicht!
05 januari 2019
Vanaf 1 januari 2025 moet elke geregistreerde manueel therapeut een masterdiploma hebben behaald. Uit een enquête onder NVMT-leden zonder master blijkt dat op dit moment een meerderheid verwacht niet op tijd een master te hebben afgerond. De resultaten zijn voorgelegd aan de opleidingen die suggesties doen voor het behalen van het masterniveau.
Lees verder
Concurrent validity and inter-rater reliability of a new smartphone application to assess 3D active cervical range of motion in patients with neck pain
04 september 2018
Wat is de concurrente validiteit en interbeoordelaarsbetrouwbaarheid van een nieuw ontwikkelde iPhone-applicatie om de 3D actieve range of motion van de nek te meten bij patiënten met aspecifieke nekpijn?
Lees verder
Performance- en krachttesten in de praktijk.
28 augustus 2018
In de sportfysiotherapeutische praktijk wordt de niet-aangedane zijde veelvuldig gebruikt als referentie voor de aangedane zijde. Onder andere op basis van de Limb Symmetry Index worden beslissingen over terugkeer naar sport genomen. Maar kan de niet-aangedane zijde wel als referentie gebruikt worden?
Lees verder
Roel Wingbermühle presenteert op MEMTAB2018
25 juni 2018
Tijdens het internationale MEMTAB2018 symposium voor onderzoekers en behandelaars op het terrein van medische diagnostiek, prognostiek en evaluatie, presenteert Roel Wingbermühle een poster over een systematische review naar klinische predictiemodellen voor herstel van nekpijn in de eerste lijn.
Lees verder
Fietstocht Noordkaap-Amersfoort is van start!
08 juni 2018
De loodzware fietstocht van Noordkaap naar Amersfoort is op 2 juni van start gegaan. Een serieus zware opgave van 3.600 km om te volbrengen. 
Lees verder
Pauline Arnold promoveert op spierzwakte en vertraging van bewegen bij ouderen
20 maart 2018
Met trots mogen wij mededelen dat Pauline Arnold, opleidingshoofd van onze masteropleiding Fysiotherapie in de Geriatrie, aan de Vrije Universiteit Brussel is gepromoveerd op een studie naar spierzwakte en vertraging van bewegen bij ouderen.
Lees verder
Van Noordkaap naar Amersfoort: een loodzware fietstocht voor het goede doel!
15 maart 2018
Stichting Geef om Kinderen helpen kinderen in hun ontwikkeling. Uiteraard daar waar die extra hulp ook nodig is. Geef om Kinderen heeft gekozen om de inzet te wijden aan kinderen met een aangeboren hartafwijking, kinderen die lijden aan een stofwisselingsziekte en kinderen die lijden aan kanker. Het behoeft geen uitleg dat deze kinderen hulp kunnen gebruiken in hun ontwikkeling.
Lees verder
WO BSc Physiotherapy verkozen tot topopleiding 2018!
21 november 2017
De WO Bachelor (BSc) Physiotherapy verkozen tot topopleiding 2018! Met trots kunnen we melden dat de Bachelor Physiotherapy van de SOMT University of Physiotherapy wederom het predicaat topopleiding heeft gekregen!
Lees verder
Visie op manuele therapie door Martijn Stenneberg
29 juni 2017
Martijn Stenneberg, opleidingshoofd van onze opleiding Manuele Therapie, vertelt in een kort interview over zijn persoonlijke visie op de opleiding en het vakgebied. Wat betekent het behalen van het diploma, hoe ziet de typische student manuele therapie er uit en meer.
Lees verder
Visie op bekkenfysiotherapie door Beppie Hylkema
09 juni 2017
Beppie Hylkema, opleidingshoofd van onze opleiding Bekkenfysiotherapie, vertelt in een kort interview over haar persoonlijke visie op de opleiding en het vakgebied. Wat betekent het behalen van het diploma, hoe ziet de typische student bekkenfysiotherapie
Lees verder
Visie op Fysiotherapie in de Geriatrie door Pauline Arnold
30 mei 2017
Pauline Arnold, opleidingshoofd van onze opleiding Fysiotherapie in de Geriatrie, vertelt in een kort interview over deze masteropleiding en het vakgebied. Wat is de toegevoegde waarde van het diploma, wat maakt de opleiding uniek en waarom zou jij je moeten inschrijven voor de opleiding.
Lees verder
Visie op Sportfysiotherapie door Inne Aerts
18 mei 2017
Inne Aerts, opleidingshoofd van onze opleiding Sportfysiotherapie, vertelt in een kort interview over deze masteropleiding en het vakgebied. Wat is de toegevoegde waarde van het diploma, wat maakt de opleiding uniek, hoe ziet de typische student sportfysiotherapie eruit en meer.
Lees verder
Geslaagd bezoek minister Bussemaker aan SOMT University Campus
14 januari 2016
Op 11 januari 2016 heeft minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een bezoek gebracht aan de eerste universitaire opleiding Fysiotherapie in Nederland. Wij kunnen terugkijken op een geslaagde en interessante middag voor beide partijen.
Lees verder