Home Nieuws Nieuws

Aansluiting met Geneeskunde voor bachelor Fysiotherapie

13 maart 2019
Aansluiting met Geneeskunde voor bachelor Fysiotherapie

Vanaf dit jaar is binnen de bachelor Fysiotherapie mogelijk om extra modules te volgen en op deze manier betere aansluiting te krijgen met de MSc Geneeskunde.

Een aantal van onze studenten hebben voor onze bachelor Fysiotherapie gekozen nadat ze niet zijn geselecteerd voor een studie Geneeskunde. Onze opleiding heeft veel overeenstemming met Geneeskunde en is daarom een uiterst goed alternatief. Veel van deze studenten blijven hun interesse in Geneeskunde behouden en daarom is SOMT aan de slag gegaan om voor deze studenten meer mogelijkheden te creƫren als vervolgstudie na de bachelor.

SOMT University of Physiotherapy heeft afspraken gemaakt met het LUMC, VUMC en de VUB om studenten de mogelijkheid te bieden om, extracurriculair, een aantal modules te kunnen volgen die ervoor zorgen dat het bachelor Fysiotherapie diploma gelijkwaardig is aan het bachelor diploma Geneeskunde. Deze modules zijn:

• Medische Genetica bij het LUMC
  • Immunologie bij het VUMC
  • Uitgebreide anatomie interne organen / embryologie bij de VUB
  • Stofwisseling intern bij SOMT University of Physiotherapy

Als enige kanttekening moeten wij aangeven dat de eerste studenten hiermee zullen starten in mei 2019. Er zijn geen precedenten voor een instroom in een MSc Geneeskunde. Het besluit of dit kan ligt vooralsnog altijd bij de Examen Commissie van het betreffende opleidingsinstituut. Wel kan de student na het volgen en behalen van al deze modules aantonen een vooropleiding te hebben gevolgd die equivalent is aan de bachelor opleiding Geneeskunde.