Home Actueel Nieuws

Bekkenfysiotherapie goes Tanzania

21 maart 2019
Bekkenfysiotherapie goes Tanzania

In maart 2019 zijn medewerkers van SOMT University of Physiotherapy afgereisd naar Tanzania om daar les te geven aan Tanzaniaanse collega's fysiotherapie.

Van 6 tot en met 8 maart 2019 hebben Beppie Hylkema, afdelingshoofd Master Bekkenfysiotherapie, en ikzelf,  Liesbeth Westerik, coördinator onderwijs Master Bekkenfysiotherapie, Tanzaniaanse collega’s fysiotherapie geschoold in het screenen, diagnosticeren en behandelen van peripartum bekkenbodemdisfuncties. Naast het aanbieden van kennis, hebben we ook de skills functieonderzoek van de bekkenbodem middels vaginale en anale palpatie aangeboden. Net als in Nederland werd er gewerkt in kleine groepjes en vervulde iedereen de rol van patiënt / proefpersoon en van (bekken)fysiotherapeut. Dit was nog nooit eerder gedaan in Tanzania. Na aanvankelijke schroom, werd er heel enthousiast gewerkt.

Lees hier het volledige verslag.