Home Nieuws Nieuwspagina

Deelnemers Utrecht Marathon lopen verkeerd, student van SOMT loopt als enige wél goed

16 mei 2019
Deelnemers Utrecht Marathon lopen verkeerd, student van SOMT loopt als enige wél goed

Onze bachelorstudent Jeroen Bakker was afgelopen zaterdag de enige die wel de goede route heeft gelopen van de 10,5 km tijdens de marathon van Utrecht. Bijna tweeduizend anderen liepen een verkeerd parcours. Tijd voor een klein interview:

Dat was wel een enerverende wedstrijd, wat is er precies gebeurd?

“Vanaf de start ging het eigenlijk prima. Ik liep al snel los van de rest, terwijl de twee begeleidende motorrijders en een fietser mij voorgingen. Maar na 3 a 4 kilometer ging het mis. Ik liep zover voorop dat de anderen mij niet meer zagen. Bij Station Utrecht Vaartsche Rijn gingen de motorrijders rechtdoor. De fietser zag ik al twijfelen. Het was erg onduidelijk aangegeven.

Zelf bestudeer ik altijd de route voordat ik ga lopen, omdat ik meestal in de voorhoede loop. Ik had sterk het vermoeden dat ik terug de stad in moest. Toen heb ik het aan het publiek gevraagd en zij dachten hetzelfde. Ik ben toen de andere kant op gelopen en de motorrijders volgden mij daarna,” vertelt Jeroen.

Wel eerste, geen prijs, maar wél een SOMT sweater

De motorrijders gingen nog twee keer de mist in, maar Jeroen hield voet bij stuk. Ook nu hielp zijn goede voorbereiding en het publiek hem de juiste weg te vinden. Jeroen bereikte na een avontuurlijke rit toch vrolijk de finish, hij was immers de eerste. Later kreeg hij te horen dat hij dat voorlopig ook de enige zou blijven. De 1800 andere deelnemers waren namelijk verkeerd gelopen.

Na 1,5 uur in de kou te hebben gewacht op zijn prijsuitreiking besloot de organisatie om de uitslag ongeldig te verklaren. Daarmee liep Jeroen helaas zijn prijs mis.

Omdat wij een goede voorbereiding en een tikje eigenzinnigheid wél kunnen waarderen, ontvangt Jeroen van ons een SOMT sweater als prijs voor zijn verdiensten.

Een eigen sportdrankje

Jeroen Bakker (22) is een 3e-jaars student van onze universitaire bacheloropleiding Fysiotherapie. Hij is momenteel bezig met zijn thesis en gaat daarna door voor de masteropleiding in Maastricht. Maar naast afstuderen en sporten heeft Jeroen nog wat anders leuks op de plank staan. Hij is namelijk bezig om samen met anderen uit de sportwereld zijn eigen sportdrankje op de markt te brengen. Jeroen vertelt: ‘we zijn een drankje aan het creëren dat helemaal natuurlijk is en baseren dat op wat wetenschappelijk onderzocht is. Het staat nog in de kinderschoenen, maar ik kan alvast vertellen dat we naar de productie aan het kijken zijn.’ Jeroen denkt erover om zich te gaan specialiseren in Sportfysiotherapie, maar een studie Bewegingsleer trekt hem ook wel.

Wij verwachten in ieder geval nog mooie dingen van onze talentvolle bachelorstudent.