Home Nieuws detailpagina

Interview met studievereniging Locomotorius

13 augustus 2019
Interview met studievereniging Locomotorius

Sinds dit jaar is SOMT University of Physiotherapy een studievereniging rijker. Hoog tijd voor een interview met de oprichters over alle ins en outs van Locomotorius.

Waarom hebben jullie een studievereniging opgezet?

In het eerste jaar merkten wij (het bestuur Birgit, Bas, Luca, Joey, Toscane) dat er weinig interactie was met de andere leerjaren boven ons. Wij vonden dit erg jammer aangezien de opleiding klein is en de stad zelf ook geen studentenstad is. Dus in eerste instantie wilden wij beginnen met een activiteitencommissie om zo de interactie tussen de leerjaren te vergroten. Dit was echter lastig zonder een studievereniging dus zijn we daarmee begonnen.

Wat kwam daar allemaal bij kijken?

Bij het opzetten van een studievereniging kwam ontzettend veel kijken, en nog steeds. Het opstellen van de statuten en het huishoudelijk reglement, het ontwerpen van een logo, het regelen en inrichten van een bestuurskamer, het openen van een rekening, en zo kan ik nog wel even doorgaan. De basis staat nu, dus nu is het een kwestie van doorzetten en fine-tunen.

Waarom moeten studenten zich aansluiten bij jullie vereniging?

Amersfoort is geen studentenstad. Dit maakt het lastig om mensen in de omgeving te leren kennen, dus het zal vooral aankomen op de mensen op de opleiding zelf. Door je aan te sluiten bij de vereniging, leer je de mensen van de opleiding kennen en ontstaat er een grote groep van meerdere leerjaren. Daarbij is het de bedoeling om leuke uitjes en trips te organiseren, wat je dan met elkaar kan ervaren. Voor de toekomst lijkt het ons ook leuk om studiegerelateerde evenementen te organiseren met de fysiotherapie-opleiding van de HU.

Wat kunnen aankomende leden verwachten van het lidmaatschap (en eventueel de ontgroening?)

Lidmaatschap zal betekenen korting of het gratis bijwonen van evenementen georganiseerd door de vereniging. We zijn eveneens bezig met het regelen van korting voor de boeken die besteld moeten worden voor de opleiding. Ontgroening zal niet aan de orde zijn aangezien wij een studievereniging zijn en geen studentenvereniging.

Welke verenigingsverplichtingen zijn er?

Er zijn op dit moment weinig verenigingsplichten. Er staan regels in het huishoudelijk reglement waaraan elk lid zich moet houden.

Daarnaast is het van belang dat iedereen elkaar met respect behandeld en graag zo veel mogelijk deelneemt aan de activiteiten die worden georganiseerd vanuit de vereniging. The more, the merrier.

Wat voor evenementen gaat de vereniging komend studiejaar organiseren?

We hebben een heleboel ideeën waaronder weer een gala, een studiereis, borrels, een BBQ en studie gerelateerde uitjes. Eventueel nog een dag door Maastricht om een indruk te krijgen van de stad waar de studenten het laatste jaar zullen zijn. Om dit te kunnen realiseren moeten er nog een aantal dingen geregeld worden waaronder een nieuw bestuur voor het nieuwe schooljaar. Als het jou leuk lijkt om hieraan bij te dragen, stuur gerust een vrijblijvend mailtje (ik zeg doen!).

Wat zijn jullie verdere vervolgstappen wat betreft de vereniging?

Verdere plannen omvatten een website maken, een nieuw bestuur werven, producten bedrukken met het logo voor mogelijke verkoop, de bestuurskamer inrichten en natuurlijk het realiseren van verschillende uitjes. Hier gaan het volgende bestuur mee aan de slag en zal het huidige bestuur helpen waar nodig.

Wat is je/jullie leukste SOMT-herinnering?

Met name de uitjes naar Maastricht blijft bij iedereen wel goed hangen. En natuurlijk de eind BBQ waarbij alle leerjaren voor het eerste allemaal bij elkaar waren buiten de universiteit. Ook stond er op het lijstje het eerste (Valentijns)gala op de brug, de snijzaal en de gekke-kersttruien-dag (die gaan we er zeker inhouden in de komende jaren).

Lid worden?

Heb jij interesse in studievereniging Locomotorius? Of wil je je alvast aanmelden als toekomstig bestuurslid? Stuur dan een e-mail naar info@svlocomotrius.nl. Locomotorius is ook te volgen op Instagram en Facebook.