Home Actueel Nieuws

WO BSc Physiotherapy verkozen tot topopleiding 2018!

21 november 2017
WO BSc Physiotherapy verkozen tot topopleiding 2018!

De WO Bachelor (BSc) Physiotherapy verkozen tot topopleiding 2018! Met trots kunnen we melden dat de Bachelor Physiotherapy van de SOMT University of Physiotherapy wederom het predicaat topopleiding heeft gekregen!

De Keuzegids Universiteiten 2018 is hét hulpmiddel voor een goede voorbereiding op de studiekeuze. De Keuze­gids zet alle wo-opleidingen per vakgebied bij elkaar in een overzicht, zodat je ze makkelijk kunt vergelijken. Iedere opleiding kan tussen de 20 en de 100 punten verdienen op basis van doorstroming, studentenoordelen over het programma, toetsing, docenten, wetenschappelijke vorming, praktijkgerichtheid, studeerbaarheid, begeleiding, faciliteiten en expertoordelen van de NVAO. Vanaf 76 punten wordt gesproken over een topopleiding. De BSc Physiotherapy heeft 84 punten behaald.

In de Keuzegids Universiteiten 2018 staat het volgende geschreven:

“De universitaire bachelor fysiotherapie in Amersfoort is nieuw en de enige in zijn soort. Net als bij de hbo-variant word je opgeleid tot fysiotherapeut, maar dan met een academische achtergrond in de gezondheidswetenschappen. Omdat dit een particuliere instelling is, ligt het collegegeldtarief flink hoger. Je wordt toegelaten met N&G met natuurkunde of N&T met biologie. Je werkt zelfstandig aan een klinische casus, waarbij je eigen ontwikkeling, bijvoorbeeld op het gebied van samenwerken, communiceren en maatschappelijk handelen, centraal staat. De studenten zijn bijzonder enthousiast. Vooral de praktijkgerichtheid waarderen ze enorm. Er is ruim aandacht voor beroepsvaardigheden en ook met professionals komen ze veel in aanraking. Ook is het lesprogramma inspirerend en geven de docenten uitstekende begeleiding.”

Een mooie prestatie voor iedereen die bij SOMT University of Physiotherapy betrokken is bij de WO BSc Physiotherapy

In maart 2018 verschijnt de Keuzegids voor het HBO. We hopen dat onze masteropleidingen dan ook het predicaat topopleiding zullen bemachtigen.