Tweede startmoment voor de masteropleidingen

01 juli 2020
Tweede startmoment voor de masteropleidingen

Bij SOMT University of Physiotherapy is het nu ook mogelijk om in januari 2021 te starten met de masteropleidingen Manuele Therapie, Bekkenfysiotherapie en Musculoskeletale Echografie voor fysiotherapeuten.

Fysiotherapiepraktijken hebben een lastige periode achter de rug. Daardoor ontstaat wellicht twijfel om in 2020/2021 aan een masteropleiding te beginnen. Maar omdat voor een gezonde praktijk investeren in kennis en mensen altijd belangrijk is, introduceren wij nu een tweede startmoment in januari 2021. Zo is er net wat meer ademruimte en hoef je niet tot volgend jaar september te wachten.

De studenten die in januari 2021 starten hebben de mogelijkheid om in september 2021 direct in te stromen in het tweede jaar. Zo kun je je masteropleiding voltooien in 2,5 jaar. Uiteraard met behoud van studielast en kwaliteit van de opleiding. Dit is iets waar je zelf voor kunt kiezen. Het blijft daarnaast mogelijk, ook bij het startmoment in januari, om de masteropleiding in 3 jaar af te ronden.

De onderstaande masteropleidingen bieden een startmoment in januari 2021

Starten in januari heeft wel gevolgen voor het eerste 'opleidingsjaar'. Het eerste opleidingsjaar loopt in dat geval van januari tot en met, uiterlijk, augustus. Daarna stroom je, in september, direct in bij het tweede studiejaar welke gestart is in september het jaar daarvoor. Dit houdt in dat de studiebelasting van dit traject op momenten dus iets hoger kan liggen dan in de reguliere opleidingsjaren.

Tevens zullen de lesdagen in dit traject frequenter en op andere dagen ingepland worden. Meer informatie over de mogelijkheden bij starten in januari? Meld je aan voor de open dag!

Want met je masteropleiding van SOMT maak je het verschil!