Masterclass Aspecifieke nekpijn

Duur: 1 dag
Investering: € 250,-
Deelnemers: Masters Manuele Therapie & Manueel Therapeuten

In deze masterclass leer je de meest recente wetenschappelijke kennis en toepassingen op het gebied van aspecifieke nekpijn. We trainen je in de meest verantwoorde manipulatietechnieken in de regio hoog-cervicaal, cervicaal en cervico-thoracaal.

Kortom: een dag die je niet mag missen als je patiënten met aspecifieke nekpijn behandelt en verantwoord cervicale manipulaties wilt toepassen.

De onderwerpen die uitgebreid aan bod komen zijn:

• De nieuwste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek betreffende aspecifieke nekpijn
  • Prognostische factoren voor een ongunstig beloop
  • Hemodynamica
  • Bepalen of er een indicatie is voor cervicale manipulaties: risico’s, adverse events
  • Het komen tot een indicatiestelling voor manuele therapie
  • Het kiezen van de nodige (manipulatie)technieken
  • (hoog)- cervicale manipulatie en mobilisatietechnieken: skills
  • Klinisch redeneren en casuïstiek

Wendy Scholten

Peter Goossens

Deze cursus is in aanvraag bij het KNGF/Keurmerk.

Eindniveau

Na afloop kan de deelnemer op basis van recente wetenschappelijke evidentie en clinical expertise, de prognose van patiënten met aspecifieke nekpijn inschatten, een indicatie voor Manuele Therapie vaststellen en praktisch uitvoeren.

1 contactdag van 6,5 uur
Zelfstudie 1,5 uur
Verwerkingsopdracht 1,5 uur

SOMT University of Physiotherapy

Ben je lid van alumnivereniging VASTUS? Dan ontvang je 10% korting op alle LLL events.