Lage rugpijn 2.0: nieuwe kennis & inzichten

Lage rugpijn 2.0: nieuwe kennis & inzichten

Duur: 2 dagen
Investering: € 500,-
Deelnemers: Manueeltherapeuten, Sportfysiotherapeuten, Algemeen fysiotherapeuten

Een update over acute en chronische lage rugpijn. Tijdens deze training worden de meest recente kennis en inzichten vanuit onder andere de ‘pain neuroscience’ besproken en vertaald naar het praktisch handelen.

Kortom: een niet-te-missen cursus voor wie zich verder wil verdiepen in lage rugpijn.

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

• Acute en chronische lage rugpijn: risicofactoren en beloop
  • Prognose van de patiënt met acute en chronische lage rugpijn
  • Pathofysiologie van nociceptie en rugpijn
  • Biopsychosociale risico-inschatting voor ontstaan van chronische lage rugpijn
  • De complexe patiënt met acute lage rugpijn
  • De complexe patiënt met chronische lage rugpijn
  • De rol van beliefs en cognities
  • Klinimetrie
  • Klinisch redeneren ad modem SOMT University of Physiotherapy
  • Oefentherapie bij lage rugpijn

Ronald Kan

Cursusdata

donderdag 12 november 2020
donderdag 26 november 2020

Deze cursus is geaccrediteerd bij het KNGF/Keurmerk voor de registers Algemene Fysiotherapie, Manuele Therapie en Sportfysiotherapie (15 punten).

Eindniveau

Na afloop is de deelnemer in staat

• Kritisch te kunnen oordelen over het spanningsveld tussen hulpvraag van een patiënt met acute en chronische lage rugpijn en het advies vanuit richtlijnen in de klinische besluitvorming te kunnen onderbouwen.
  • Prognostische factoren en het ‘acht stappenplan’ binnen het klinisch redeneerproces te plaatsen en toe te passen in de klinische besluitvorming.
  • De meest recente evidentie te kunnen beoordelen en toe te passen in het praktisch handelen.

2 contactdagen à 6½ uur
Voorbereiding 1 uur
Verwerkingsopdracht 2 uur

SOMT University of Physiotherapy

Ben je lid van alumnivereniging VASTUS? Dan ontvang je 10% korting op alle LLL events.