Sporten met een cardiovasculaire aandoening

Duur: 1 dag
Investering: € 250,-
Deelnemers: Algemeen fysiotherapeuten en sportfysiotherapeuten

Cardiovasculaire aandoeningen zijn wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak. Obesitas en type 2 diabetes hebben een hoge prevalentie en zijn ziekten die in verband worden gebracht met hartfalen.

De sportfysiotherapeut heeft een belangrijke rol in de revalidatie om de fysieke fitheid, spierkracht, kwaliteit van leven te vergroten en de kans op vroegtijdig overlijden te verkleinen. Een goede screening en een gerichte opzet van revalidatie is van groot belang. Het gaat voortdurend om de balans tussen medische veiligheid en therapeutische effectiviteit; dit is een belangrijk onderdeel van deze cursus.

Er wordt dieper ingegaan op cardiovasculaire pathologie, screening bij aanvang van de therapie, hoe het oefenprogramma voor te bereiden en welke trainingsvormen toegepast moeten worden.
Kortom een belangrijke cursus voor wie verantwoord patiënten met hart- en vaatziekten wil begeleiden.

Dominique Hansen

Deze cursus is in aanvraag bij het KNGF/Keurmerk.

Eindniveau

Na deze cursus:

• Is je kennis en inzicht in de cardiovasculaire pathologie vergroot.
  • Kan courante afwijkingen op het ECG herkennen, en kent vervolgens het gepaste klinisch handelen
  • Weet hoe een fysiotherapeutische evaluatie uit te voeren bij patiënten met cardiovasculaire aandoeningen
  • Begrijpt de inspanningsfysiologie van patiënten met cardiovasculaire aandoeningen
  • Ben je in staat om rekening te houden met de specifieke behoeften van deze patiënten.
  • Ben je in staat om de impact van de behandeling te maximaliseren.

1 contactdag van 6,5 uur
Zelfstudie: 1 uur
Toetsing door verwerkingsopdracht: 1 uur

SOMT University of Physiotherapy

Standaard onder iedere cursus/symposium/masterclass etc.:

Ben je lid van alumnivereniging VASTUS? Dan ontvang je 10% korting op alle LLL events.