Neurologische structuren bij nek- armpijn

Neurologische structuren bij nek- armpijn

Duur: 1 dag
Investering: € 250,-
Deelnemers: masters en bachelors fysiotherapie

Deze cursus richt zich op neurologische structuren die nek- en armpijn kunnen veroorzaken. In de dagelijkse praktijkvoering blijkt het moeilijk om hierin het juiste onderscheid te maken.

Met onder meer:

• Neurologische pathologie en patho-anatomie van cervicale myelum, cervicale radices, plexus brachialis en perifere zenuwen in relatie tot nek-armpijn.
  • Neuropathische pijn en referred pain.
  • Neurologische differentiaaldiagnostiek van nek-armpijn.
  • Anamnese en neurologisch lichamelijk onderzoek.
  • Indicatiestelling voor fysiotherapie: behandelen, niet behandelen of verwijzen?
Het onderwerp van deze cursus is gericht op de hoge moeilijkheidsgraad om het juiste onderscheid te maken tussen diverse neurologische structuren die verantwoordelijk kunnen zijn voor nek- en armpijn

Patrick Koekenbier

Deze cursus is geaccrediteerd bij het KNGF/Keurmerk voor de registers Algemene Fysiotherapie en Manuele Therapie (7 punten).

Eindniveau

Na afloop bent u in staat om een differentiaal diagnostisch klinisch redeneerproces uit te voeren bij patiënten met nek-armpijn o.b.v. een vermoede neurologische aandoening en te komen tot een beargumenteerde indicatiestelling voor behandeling.

Contacttijd: 6,5 uur

Toetsing: 2 uur

SOMT University of Physiotherapy

Ben je lid van alumnivereniging VASTUS? Dan ontvang je 10% korting op alle LLL events.

Alle betalingen van Lifelong Learning cursussen gaan momenteel op rekening.

Ja, ik meld mij aan!