Oefentherapie bij bekkenaandoeningen: van de behandelbank naar de oefenruimte

Duur: 2 dagen
Investering: € 500,-
Deelnemers: (Master) Bekkentherapeuten

De gangbare oefentherapeutische modellen zoals momenteel toegepast in het (bekken)fysiotherapeutische domein sluiten niet goed aan bij de nieuwste inzichten over de complexiteit van bewegen in de meest ruime zin. Deze 2-daagse cursus is erop gericht om de huidige inzichten vanuit wetenschappelijk onderzoek te vertalen naar het domein van de bekkenfysiotherapeut met als doel een (sport)specifiek en evidence-based oefen/trainingsprogramma te kunnen aanbieden. Deze scholingsdagen maken het mogelijk om nieuwe inzichten over complexiteit en bewegingsanalyse praktisch te kunnen toepassen in het bekkenfysiotherapeutisch domein. De klinische context van de bekkenfysiotherapeut is essentieel anders waardoor toepassing van deze nieuwe kennis en inzichten aangepast scholing noodzakelijk maken. Hierdoor zijn ook bekkenfysiotherapeuten in staat om in het dagelijks handelen de nieuwste inzichten vanuit de bewegingsleer toe te passen en ‘maken we de stap van behandelbank naar oefenruimte’.

Inhoud

Toepassen van nieuwe kennis en inzichten van bewegingsanalyse en complexiteit van bewegen bij bekkenaandoeningen en aandoeningen in de lumbale regio.
Na het volgen van deze 2-daagse scholing is de bekkenfysiotherapeut in staat om patiënten met fysieke klachten in de bekken en lumbale regio adequaat en effectief oefentherapeutisch te begeleiden.

Aandachtsgebieden: bekken regio en lumbale wervelkolom.

Michel Eskes

Cursusdata

maandag 26 april 2021
Maandag 17 mei 2021

Deze cursus is geaccrediteerd bij het KNGF/Keurmerk voor de registers Bekkenfysiotherapeut en Vrij deel ( 14 punten).

Eindniveau

Na afloop is de deelnemer in staat om:

1. Het spanningsveld te benoemen tussen reductionisme en complexiteit binnen het domein van de (bekken)fysiotherapie
  2. Kennis en inzichten vanuit de complexe systeemtheorieën toe te passen op de bewegingsanalyse van generiek bewegen en (sport)specifiek bewegen
  3. De belangrijkste componenten te benoemen die cruciaal zijn voor de organisatie van beweegpatronen
  4. Kennis en inzichten vanuit de complexe systeemtheorieën en coördinatieleer toe te passen binnen de oefentherapie en preventieve training
  5. De bewegingsanalyse en de praktische implicaties toe te passen bij patiënten met klachten in de bekkenregio en lumbale wervelkolom en onderste extremiteit

Contacttijd: 2 contactdagen à 6,5 uur

Zelfstudie: Zelfstudie/voorbereiding: 1 uur

Toetsing: geen

SOMT University of Physiotherapy

Ben je lid van alumnivereniging VASTUS? Dan ontvang je 10% korting op alle LLL events.

Alle betalingen van Lifelong Learning cursussen gaan momenteel op rekening.

Ja, ik meld mij aan!