Manuele Therapie in samenwerking met bekkenfysiotherapeut

Duur: 2 dagen

Investering: € 500,-

Deelnemers: (Master) Manueel therapeuten

Ben je manueel therapeut, maar wil je meer ervaring opdoen met het bekken? Dan is deze cursus wat voor jou. Aan bod komen de screening, herkenning en behandeling van bekkenfysiotherapeutische problematiek die het fysiek disfunctioneren van de lumbale wervelkolom, bekken en de heup beïnvloeden. Wat zijn de raakvlakken en wat zijn de grenzen van het domein van de bekkenfysiotherapeut en de manueeltherapeut?

Tijdens deze cursus wordt met name gefocust op:

• Anatomie en de functionele eenheid lumbale wervelkolom, bekken, bekkenbodem en heupgewricht
  • Diagnostiek van bekkenfysiotherapeutische problematiek: skills
  • Lage rugpijn en bekkenproblematiek
  • Motor control en de bekkenbodem: theorie en skills
  • Bekkenfysiotherapeutische technieken in combinatie met manuele therapie: samenwerking
  • Casuïstiek, klinisch redeneren en ‘putting it all together’

Nog niet bekend.

Cursusdata

Dinsdag 13 april
Dinsdag 20 april

Deze cursus is geaccrediteerd bij het KNGF/Keurmerk voor het register Manuele Therapie (15 punten).

Eindniveau

Na afloop is de deelnemer in staat om

• diagnostiek en behandeling van musculoskeletale aandoeningen in de regio lumbale wervelkolom, SI-gewrichten en heupgewrichten uit te voeren waarbij het fysiek disfunctioneren gecompliceerd wordt door bekkenfysiotherapeutische problematiek.
  • een indicatie te stellen voor een diagnostisch proces in samenwerking met bekkenfysiotherapeutische vaardigheden bij een patiënt met klachten in de regio van de lumbale wervelkolom, bekken(bodem) en heup.
  • een manueel therapeutisch diagnostisch en behandelproces toepassen bij een patiënt met klachten in de regio van de lumbale wervelkolom, bekken(bodem) en heup met als uitgangspunt samenwerking tussen bekkenfysiotherapeut en manueeltherapeut.

Toetsting is d.m.v. een verwerkingsopdracht. Bij 100% aanwezigheid wordt een certificaat uitgereikt.

2 Contactdagen

6 Contacturen per dag

2 Uur voorbereiding en verwerking

SOMT University of Physiotherapy, campus Amersfoort

Ja, ik meld mij aan!

Ben je lid van alumnivereniging VASTUS? Dan ontvang je 10% korting op alle LLL events.
Alle betalingen van Lifelong Learning cursussen gaan momenteel op rekening.